Senger

Filter

Price

krkr

Frage

Hvor ofte skal man bytte seng?

En generell anbefaling er at den holder i rundt ti år, men det avhenger selvfølgelig av kvaliteten på komponenter som stamme, rammemadrass og overmadrass. Ved å investere i god kvalitet kan produktets levetid forlenges betraktelig. Regelmessig og riktig pleie er også viktig. For eksempel bør du hvert halvår snu ramme- og overmadrassen opp ned slik at hodet og fotenden bytter plass. Med tiden mister overmadrassen som regel mye av sin komfort, ettersom det er den delen som er mest utsatt og blir mest slitt. Vi anbefaler derfor at du bytter ut din overmadrass ca hvert femte år for å beholde kvalitet og liggekomfort.

En god seng kan gi deg et bedre liv Det er ingen møbler du tilbringer så mye tid i som sengen, og du skal ha den i mange år. Derfor bør du ikke gå på kompromiss med kvaliteten. Den dype søvnen er ikke bare viktig for å våkne uthvilt hver morgen, men også for kroppen, helsen og livskvaliteten din. Jo roligere du ligger, desto bedre sover du. Det betyr at du bør bruke god tid på å prøve mange typer senger og madrasser før du bestemmer deg. Husk at det er sengen som skal tilpasse seg din sovestilling, og ikke motsatt.

Hvilken seng er best og hva skal man velge? Å kjøpe seng er en stor investering og det dukker ofte opp mange spørsmål innen man kjøper en seng. Hvor lenge holder en seng? En generell retningslinje er at den kan holde i rundt 10-15 år. Dette er ikke bare avhengig av hvilken kvalitet det er på sengen du kjøper, men også om du kjøper en god overmadrass. Da kan sengen din holde lenge. Overmadrassen bør byttes ut omtrent hvert femte år for å opprettholde en god liggekomfort og kvalitet på sengen. Når du kjøper en seng er det viktig at du kjøper en som passer til deg og din kroppstype. Velg fasthet og mål utfra de retningslinjene vi har listet nedenfor. På Husea finnes det noe for enhver smak og kropp. Disse retningslinjene kan hjelpe deg å finne en seng som passer akkurat deg slik at du føler at du gjør et holdbart og framgangsrikt kjøp.

Kontinental madrass er en komplett sengeløsning som består av to rammemadrasser, to vendbare madrasser med helt trekk og en overmadrass. Kunden velger selv hvilken hardhet madrassene skal ha på venstre og høyre side. Leveres med sokkel, men ben kan velges om man foretrekker det i stedet for sokkel. Stjernemadrassen produserer kvalitetsmadrasser i flere prisgrupper og vi produserer kontinentalmadrasser med spesialmål.

Størrelse Når du velger en seng, begynn med å velge riktig bredde. For folk som liker å sove alene eller for barn, er en seng på 90 x 200 cm nok. Et par skal velge en seng med en størrelse på minst 140 x 200 cm, og hvis dere har et kjæledyr som sover med dere, er det verdt å vurdere en sengstørrelse på 160 x 200 cm eller 180 x 200 cm.