Personvernerklæring

Personvernerklæring for nettstedet Husea

Hva vi bruker dem til.

Denne personvernerklæringen gjelder alle forretningsprosesser i HUSEA AS heretter benevnt som Behandlingsansvarlig.

Om personvern

Tillit fra våre brukere er noe Husea.AS  har av høyeste prioritet, og vi vil sørge for å ivareta ditt personvern. Vi vil videre forklare hvordan vi samler inn og benytter informasjon fra våre brukere til å gjøre tjenesten best mulig. Personvernopplysninger er opplysninger som kan knyttes til enkeltindivider. Dette kan for eksempel være navn, nummer og/eller e-postadresse. Behandling av personvernopplysninger er enhver bruk av opplysninger om brukernes atferd. Husea.AS behandler alle personvernsopplysninger med stor varsomhet, og det benyttes kun for å gjøre tjenesten best mulig for våre brukere.

Erklæringen gir informasjon om databehandling utført av Behandlingsansvarlig og bestemmer formålet og virkemidlene for behandlingen samt databehandling vi gjør på vegne av våre kunder basert på deres instruksjoner.

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser og betjene deg som kunde. Personlig data kan også benyttes til følgende formål: Salg, kontakt med kundeservice, markedsføring, informasjon, bokføring.

Ved markedsføring på e-post/sms innhenter et eksplisitt samtykke på forhånd.

Ved å gi oss dine personlige opplysninger, godtar du praksis og vilkår som er beskrevet i denne personvernerklæringen.

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

Behandlingsansvarlig:

Hvilke personopplysninger behandler vi?

Vi samler inn personopplysninger innen følgende kategorier:

  1. Grunnleggende informasjon slik som navn og kontaktopplysninger
  2. Opplysninger om kundeforholdet ditt, slik som tjenesteopplysninger, og henvendelser til kundeservice
  3. Opplysninger når du besøker våre nettsider (herunder dato og tid, hva slags PC/mobiltelefon, operativsystem og nettleser du bruker, IP adresser, skjermstørrelse etc.)
  4. Opplysninger i forbindelse med jobbsøknader og ansettelse (herunder CV, søknad, attester og informasjon fra referanser.)
  5. Eventuelle andre opplysninger som er samlet inn på grunnlag av ditt samtykke. Du vil i så fall få spesifikk informasjon om hvilke opplysninger vi samler inn og hva de brukes til når vi ber om ditt samtykke.
  6. Kjøpsdata.

Opplysninger som innhentes.

Opplysninger kan registreres og lagres når du registrerer deg på, når husea.no, med salg og support enten via e-post, chat eller når du bruker våre tjenester. Vi bruker de opplysningene du oppgir til å administrere dine kjøp av produkter og sende deg nyhetsbrev – dersom du ønsker å motta dette, samt til egen markedsføring. Når du legger en bestilling på husea.no, oppretter en brukerprofil, og/eller registrerer deg som mottaker av nyhetsbrev fra oss, vil vi lagre opplysninger om deg. 

Hvordan beskytter vi opplysningene.

Ved godt planlagt og systematisk arbeid ivaretar vi informasjonssikkerheten ved å benytte tekniske organisatoriske tiltak og beskytter de lagrede personopplysningene mot uautorisert tilgang og bruk. Dersom vi deler opplysningene med en tredjepart stiller vi tilsvarende krav om informasjonssikkerhet. Husea AS benytter informasjonen først og fremst til å kunne administrere kundeforholdet ditt.

Opplysningene gir oss også muligheten til å analysere, tilpasse og forbedre vårt tjenestetilbud og vår kommunikasjon med deg. 

I tillegg vil opplysningene bli brukt til å sikre gode kundeopplevelser på våre nettsider, husea.no.

For å kunne tilby deg å bruke Klarnas betalingsmetoder, er vi nødt til å dele visse opplysninger om deg med Klarna. Dette skjer bare dersom du velger Klarna som betalingsmetode. Klarna bruker opplysningene til å bedømme om du kvalifiserer til å bruke betalingsmetodene deres. Opplysningene som brukes er navn, adresse, e-postadresse, telefonnummer, betalingshistorikk samt bestillingsinformasjon slik som betalingsmetode, frakttype, bestillingsdetaljer og lignende.

Bruken av slike opplysninger reguleres i samsvar med gjeldende personvernlovgivning og Klarnas personvernerklæring.

Husea AS er databehandleransvarlig for informasjonene som blir hentet inn. Vi bruker samarbeidspartnere som databehandlere for å behandle, lagre, samt markedsføre på vegne av Husea AS. Denne formen for lagring og databehandling kan skje innenfor EU/EØS-området. I den utstrekning vi deler personopplysninger med databehandlere stiller vi strenge krav om informasjonssikkerhet til dem. Vi inngår skriftlige avtaler hvor vi stiller tydelige krav om å følge gjeldende personvernlovgivning, inkludert kravene til informasjonssikkerhet. Dine opplysninger vil aldri bli brukt av andre enn Husea AS.

Hvem deler vi opplysningene med.

Vi utleverer kun dine personopplysninger til en tredjepart dersom informasjonen er til bruk for det samme som er beskrevet i denne personvernserklæringen. Dersom dine personlige opplysninger blir videre levert til en tredjepart, sikrer vi at opplysningene er beskyttet. Vi sender kun personopplysninger til betrodde samarbeidspartnere. Alle tredjeparter som mottar personinformasjonen har et ansvar for at dataen behandles i samsvar med loven.

Samtykke.

Ved å bruke vår nettside samtykker du denne erklæringen. Hvis du ikke samtykker det som står i denne erklæringen, enten helt eller delvis, kan du frastå fra å benytte deg av vår nettside.

Endringer.

Vi kan komme til å oppdatere denne personvernerklæringen ved å publisere en ny versjon på vår nettside. Du bør komme tilbake til denne siden på jevnlig basis for å forsikre deg om at du er fornøyd med eventuelle endringer som kan forekomme

Underleverandører.

Behandlingsansvarlig benytter seg også av tjenester levert av 3. Part. Her er en oversikt over underleverandører hvor informasjon kan lagres.

Vipps:

Om en betaler med Vipps i nettbutikken (eller vår fysiske butikk) vil ditt telefonnummer sendes til Vipps for videre identifikasjon.

Klarna:

Om en betaler med Klarna i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.

Tawk:

Tawk er vårt system for å håndtere chat korrespondanse. Alle innkommende og utgående e-poster samt chat-dialoger lagres hos Tawk.

Mailchimp:

Mailchimp benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailchimp.

Google Analytics:

Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

Fiken AS:

Fiken er vårt regnskapssystem og data nødvendig for bokføring lagres her. Typisk Navn/adresse/ordrer/faktura.

Bring:

Vi sender pakker med Bring og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Postnord:

Vi sender pakker med Postnord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Kommunikasjon gjennom e-post og sms.

Som kunde vil du motta kunne motta e-post og sms rundt ditt kundeforhold. F.eks vil vi sende deg e-post/sms relatert til ordrer du har lagt inn, sms med sporingsnummer, glemt passord, informasjon rundt din kundekonto, ol. Dette er definert som berettiget interesse og det vil ikke bes om samtykke til.

Vi benytter også e-post til markedsføring og kommunikasjon. Som kunde av Behandlingsansvarlig vil du med jevne mellomrom motta nyhetsbrev så fremst du har gitt et aktivt samtykke til det. Det er mulig å  melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

Innsyn og retting.

Du har krav på innsyn i de opplysninger som er registrert om deg. Innsyn kan også fås ved å sende en henvendelse til kontakt Dersom de registrerte opplysninger ikke er riktige eller er ufullstendige, kan du kreve at opplysningene korrigeres i henhold til personopplysningsloven.

Oppbevaring og sletting.

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er laget for, slettes fra våre systemer.

Informasjon om bruk av informasjonskapsler.

En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin.

Vi bruker informasjonskapsler blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år. Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Følgende informasjonskapsler er i bruk i våre tjenester.

Bruk av våre butikkløsninger. Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv. Uten informasjonskapsler vil ikke en nettbutikk kunne fungere. 

Bruk av Klarna Checkout.

Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Klarna Checkout settes det informasjonskapsler fra Klarna. Mer informasjon på https://www.klarna.com/no/cookies/.

Tawk Chat.

På våre nettsider tilbyr vi en chatløsning fra Tawk. Tawk benytter informasjonskapsler for å identifisere en økt og din bruker-id.

Google Analytics.

Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Google Adwords.

Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Facebook Pixel.

Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Samtykke i bruk av informasjonskapsler.

I henhold til norsk lov har du automatisk samtykket i at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

HTTPS og sikker overføring

Nettstedet vårt bruker kryptering med HTTPS. Hvis du vil forsikre deg om at en side er kryptert vil det stå «https» i stedet for bare «http» i nettleserens adressefelt. De fleste nettlesere vil også vise en hengelås.

Formålet med kryptering er å sikre en trygg datakommunikasjon mellom server (vårt nettsted) og klient (din datamaskin). Dette inkluderer et digitalt sertifikat som skal bevise at nettstedet og dets avsender er ekte.

Nyhetsbrev.

For å kunne sende deg relevant informasjon, inspirerende lesestoff, nyheter og tilbud gjennom vårt nyhetsbrev, vil vi be om følgende informasjon:

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten vår ved å følge lenken nederst i nyhetsbrevene.

Husea.no vil oppbevare personopplysninger dine inntil du trekker ditt samtykke tilbake.Det rettslige grunnlaget for behandlingen av dine personopplysninger er det samtykket du har gitt.

Sletting av personopplysninger.

Som kunde kan man be om å få se lagrede opplysninger om seg, redigere dem eller velge å få informasjon fjernet. Dette kan gjøres ved henvendelse på e-post til kontakt oss.

Kontakt skjema.

Det juridiske grunnlaget for behandling av personopplysninger i forbindelse med kontaktskjemaet er samtykket uttrykt ved å merke av passende innhold i avmerkingsboksen når du sender meldingen. Å sende dataene er frivillig, men nødvendig for å behandle henvendelsen. Dataene behandles i løpet av nettstedets drift, dataene kan endres eller slettes på forespørsel fra brukeren.

Personopplysninger i navn og etternavn, e-postadresse og eventuelt mobiltelefon og nettstedsadresse oppgitt som en del av kontaktskjemaet, behandles med det formål å håndtere korrespondanse og presentere et tilbud, hvis innholdet i meldingen gjelder nettstedets aktivitet. Innholdet kan arkiveres i WordPress og via kontaktskjema 7 -pluginet.

Brukeren kan kontakte nettstedets administrator via kontaktskjemaet.